Zones Verdes al Parc de Glòries

El passat dia 19 de gener, en la jornada participativa que es va fer en el museu del disseny D’HUB, els arquitectes redactors del projecte, Ana Coello – Agence Ter, varen fer una exposició de la proposta i de les ultimes novetats i ajustos que han anat fent.

El juliol de 2016, havien presentat un primer avançament del projecte [falta enllaç] que serviria per fer-ne una revisió per part dels diferents serveis municipals. De moment, no se’ns ha informat de cap altre presentació i restem a l’espera d’una nova reunió de treball per abans que es tanqui definitivament el projecte i poder contrastar la incorporació de les propostes que es van expressar en la jornada de participació de gener.

Planta Parc Canòpia

El projecte s’està desenvolupant correctament i es mantenen els principals criteris de la proposta Canòpia Urbana, guanyadora del concurs de principis de 2014.

El Parc de Glòries ha de esdevenir una gran àrea de natura dins de la ciutat, situat dins de “l’eix verd” Trinitat – Ciutadella, i que ha de servir per connectar els barris dels voltants, avui dividits per diferents infraestructures viàries i ferroviàries. El Parc presenta diferents hàbitats i nodes de biodiversitat, dins d’un paisatge de bosc mediterrani, amb llocs d’estada, de jocs, per fer esport i també amb la recuperació d’elements del patrimoni històric, com la traça del rec Comtal i les antigues fàbriques dels paraigües i de la sucrera, que es convertiran en nous equipaments comunitaris.

Detall de l’arbrat en el Parc

Detall de l’accés al metro des del Parc

L’octubre de 2016, les quatre associacions de veïns, vàrem presentar un escrit de retorn a la presentació de l’avançament de projecte de juliol de 2016. Entre els aspectes més destacables demanàvem:

  • Major participació en el procés de redacció del projecte
  • Clarificar la proposta d’execució per fases, reclamant un calendari i la seva durada
  • Considerar el manteniment d’alguns arbres que es preveu de retirar
  • Evitar espais de difícil manteniment o racons que generin inseguretat
  • Disminuir els efectes de barrera visual d’algunes tanques
  • Buscar un altre emplaçament a la pista polivalent situada en el mirador de la Gran Via. Aquest punt ja ha estat acceptat.
  • Reconsiderar la segona àrea per a gossos en el “node descans”, mantenint l’espai de jocs infantils o d’estada previstos inicialment
  • Limitar el nombre i superfície de les guinguetes de bars. Ara se’n preveuen quatre, dos a la rambla dels Encants (c/ Cartagena) i dos al centre del parc.
  • Plantejar la possibilitat de posar un nou ascensor al metro a la part d’intercanvi modal.
Anuncis