Prou incompliments! : Reclamem la urbanització definitiva de Gran Via en aquest mandat (com estava previst i acordat)

Manifestació : – Dissabte 27 de Novembre, a les 12 h. – sortirem de davant la Farinera

Fa 2 anys (2019) estava previst i acordat que les obres d’urbanització definitiva de la Gran Via, entre c/ Independència i Rambla de Poblenou, començarien quan s’obrissin els túnels al trànsit (que llavors es preveia que sigués aquest estiu passat). Ho podeu veure en aquest cronograma de l’Ajuntament de 19-03-19:

La pandèmia ha postposat els terminis d’obertura del túnel uns 8 mesos i això és normal. EL QUE NO ÉS NORMAL NI ACCEPTABLE ÉS QUE AMB L’EXCUSA DE LA PANDÈMIA VULGUIN POSPOSAR LA URBANITZACIÓ MÉS DE 30 MESOS !!! Ho podeu veure en el nou cronograma d’ells (no acordat amb el moviment veïnal) que ens van ensenyar el dia 08-07-21:

Després de més d’un any de “marejar la perdiu” i postposant expressament els terminis, ara pretenen que acceptem que es comencin les obres definitives de Gran Via en el següent mandat municipal , amb un endarreriment (com a mínim) de més de 2 anys i mig i AMB EL QUE ÉS MOLT PITJOR: sense poder tenir garantit del tot que el nou govern municipal que surti de les eleccions compleixi aquests compromisos (pel possible canvi de govern, per les incerteses econòmiques, etc.). Ells creuen que poden quedar bé fent només una actuació “tàctica” (arbres en grans testos, el terra pintat, etc.) que en teoria seria per uns 2 anys però que molt probablement podria transformar-se en una provisionalitat de bastants més anys. A més en aquesta “urbanització tàctica”/provisional tenen previst invertir-hi 1,7 milions d’euros (!!!) com podeu veure en aquest gràfic de data 08-07-21:

De vegades diuen que seran menys d’aquest 1,7 milions (que ells mateixos van calcular al Juliol!) però probablement no sigui menys d’un milió (que es podrien destinar a algun dels altres nombrosos incompliments: equipaments de barri, etc.) i, en tot cas i com dèiem abans: l’inacceptable és que els diners que estaven previstos per la urbanització definitiva el govern municipal els vulgui gastar en altres temes, quan ja estaven perfectament previstos i acordats. A més, això deixaria durant alguns anys en una incerta situació de “provisionalitat” als milers de veïns que precisament han patit més durant molts anys: primer les rampes de l’autopista, després tots els anys d’obres interminables i amb endarreriments, etc.

Les AAVV hem sigut i som flexibles amb els terminis de moltes actuacions però no podem acceptar que s’incompleixin descaradament els acords per una determinada voluntat política unilateral de l’Ajuntament. Mai no hem acceptar incompliments unilaterals i injustificats i ara tampoc ho farem. És per això que hem decidit convocar una manifestació per reclamar el començament de les obres definitives de Gran Via en aquest mandat (encara que sigui al Març o l’Abril del 2023, poc abans de les eleccions) per assegurar-nos que les obres no s’endarrereixin encara més anys. Ells (que han deixat passar expressament mesos i mesos) ara diuen que ja no hi ha temps per fer-ho però sí que es podria fer si hi posessin tota la voluntat política i recursos (per exemple: fer el projecte a través de Projectes Urbans, com estava previst, i no a través de llargues licitacions). També estem oberts a altres possibilitats que hi han, sempre que es comencin les obres abans de les eleccions municipals.

ARA és el moment d’exigir que compleixin, després serà massa tard.

Us esperem el dia 27 a les 12 :

Resumint el que volem:

  • OBRES DEFINITIVES DE GRAN VIA COMENÇADES EN AQUEST MANDAT (i sense interrupció fins acabar del tot)
  • Si ha d’haver algun tipus d'”actuació tàctica” que sigui curta i barata. NO A PROVISIONALITATS MÉS ENLLÀ D’AQUEST MANDAT ! (ni un dia més)
  • QUE S’AVANCI DE VERITAT, DES D’ARA MATEIX I AMB CONSENS AMB LES AAVV EN ELS EQUIPAMENTS DE BARRI I EN L’HABITATGE PÚBLIC DE LLOGUER DE GESTIÓ DIRECTA.

Una resposta a “Prou incompliments! : Reclamem la urbanització definitiva de Gran Via en aquest mandat (com estava previst i acordat)

  1. Retroenllaç: Dissabte 27N, a les 12h, tots a la MANIFESTACIÓ – Portal d'informació per els que s'estimen Glòries

Els comentaris estan tancats.