Dimecres no us espanteu || A principis de Juliol nova reunió sobre la urbanització de Gran Via.

En primer lloc informar (per qui no ho sàpiga) que dimecres dia 9 es faran proves sobre l’extracció de fums del túnel i per tant si veieu alguna “cosa estranya” , en principi, no serà res important. A la nota següent ho expliquen bastant bé:

PROCÉS DE PARTICIPACIÓ SOBRE LA URBANITZACIÓ DE GRAN VIA (Independència-Rambla de Poblenou)

Per altra banda aprofitem per informar que les tres sessions de participació (2, 10 i 16 de Juny) ja estan plenes però ens han dit que se’n farà una quarta a primers de Juliol. En quan ho sapiguem us informarem.

També us informem breument que en aquestes jornades les AAVV estem defensant sobretot 4 coses:

1- Que les obres de la urbanització definitiva es comencin a finals de l’any 2022 o, com a molt tard, a principis de 2023. L’esquema proposat per l’Ajuntament ha millorat bastant respecte a l’inicial gracies a les reivindicacions de les AAVV i ara és aquesta (però no és definitiva):

2 – El projecte d’urbanització ha d’incloure Rambla de Poblenou (banda Clot, i fins el Casal de gent gran)

De forma incomprensible i inacceptable hem vist que el projecte d’urbanització definitiva no inclou el tros de Rambla de Poblenou entre el xamfrà de Gran Via i el Casal de gent gran Parc del Clot (ho podeu veure en el gràfic següent que tracta de la actuació provisional però en la definitiva de moment hi consta amb el mateix límit) . Evidentment reclamem i reclamarem que en la urbanització definitiva s’hi inclogui aquest sector. Si això no s’accepta aviat, després de l’estiu es convocarà al veïns a una reunió pública.

3 – El recorregut del tramvia no ha de comportar més sorolls .

El recorregut del tramvia (que passarà amb doble via, compartida amb els busos) no està tancat del tot però una de les possibilitats que s’estudien (que veieu en el gràfic següent) ens preocupa perquè inclou girs de 90 graus que pensem que poden produir massa sorolls. Esperem que aquest tema es solucioni positivament amb els estudis que estan en marxa però el volem fer públic per si en el seu moment cal que el veïnat més proper també hi intervingui directament.

4 – Volem que l’actuació provisional no es faci o que sigui per un curt període (un any o poc més) i que sigui a cost zero o molt barata.

Entre el final de les obres del túnel i l’inici compromès per la Regidora d’Ecologia Urbana de que les obres d’urbanització definitiva de Gran Via (dins d’aquest mandat municipal) passarà més o menys un any o una mica més. Les AAVV hem reivindicar que no es faci cap actuació “provisional” que pugui qüestionar d’alguna manera aquest calendari o que, en tot cas, no s’hi dediquin de cap manera els més de 2 milions que en principi es preveia invertir en aquesta actuació “provisional”. Ara ja diuen que la despesa serà mínima però volem insistir en que en cap cas ha de qüestionar l’inici de les obres definitives en aquest mandat.

Com dèiem: en quan sapiguem la data de la última reunió participativa us tornarem a informar.